Наслов:

ПРОСЕЧНИ ИЗВЕДБИ

Македонска филхармонија

Објавено на: 06.06.2008
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
А. Љадов: „Маѓепсано езеро“ - симфониска поема, Н. Паганини: Концерт за виолина и оркестар бр. 2, Л. В. Бетовен: Симфонија бр. 3
Учесници:
Македонска филхармонија, Владимир Алтшулер, Костадин Богдановски

Клучни зборови:
Костадин Богдановски 2008 Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Симфониска поема Маѓепсано езеро Бетовен Љадов Паганини Симфонија бр. 3 Концерт за виолина и оркестар бр. 2 Марко Коловски Владимир Алтшулер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат