Наслов:

СИМФОНИЧАРИТЕ СО КОНЦЕРТ ЗА УЖИВАЊЕ

Мајски оперски вечери 2008 - Концерт на Македонската филхармонија; диригент Урош Лајовиц; солист Николај Вилтофт - труба

Објавено на: 21.05.2008
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Увертирата од операта „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Веберн, „Концерт за труба и оркестар во Ес-дур“ од Хајдн, „Симфонијата бр.5 во Де-дур“, наречена „Реформациска“ од Феликс Менделсон
Учесници:
Македонската филхармонија; Урош Лајовиц; Николај Вилтофт
Забелешка:
Мајски оперски вечери 2008 - Концерт на Македонската филхармонија; диригент Урош Лајовиц; солист Николај Вилтофт - труба

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2008 Македонската филхармонија; Урош Лајовиц; Николај Вилтофт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат