Наслов:

УШТЕ ЕДНА ЅВЕЗДА НА МАКЕДОНСКОТО ПИЈАНИСТИЧКО НЕБО

Концертот на младиот Шкељзен Бафтијари

Издадено на: 15.05.2008
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Соната за пијано бр. 2 во бе-мол од Фредерик Шопен, Импромпти бр. 1 од Франц Шуберт и Соната за пијано бр. 1 од Роберт Шуман
Учесници:
Шкељзен Бафтијари

Клучни зборови:
2008 Роберт Шуман Тина Иванова Франц Шуберт Фредерик Шопен Шкељзен Бафтијари

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат