Наслов:

ИЗВОНРЕДНИ УМЕТНИЦИ

дмм 2008

Објавено на: 22.04.2008
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Детлеф Бенсман - Соната „125 Reise & Erler”, Хиндемит,
Учесници:
Саксафон Квадрат – квартетот саксафони од Германија, Детлеф Бенсман, Нинослав Димов, Фросина Богдановска, Паскал Краповски, Рита Трпчева Поповиќ

Клучни зборови:
Денови на македонската музика 2008 Фросина Богдановска Детлеф Бенсман Нинослав Димов Паскал Краповски Хиндемит Марко Коловски Рита Трпчева Поповиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат