Наслов:

АПЛАУЗИ ЗА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО НОВИ САД

концерт на филхармонијата со диригентот Цанев и солистот Дејвид Герет

Издадено на: 22.04.2008
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Есејот эа оркестар бр.1“ на Барбер и „Четирите морски интерлудии од операта Питер Грајмс“ на Бритн, Концерт за виолина и оркестар од Елгар
Учесници:
Македонска фичхармонија, Борјан Цанев, Дејвид Герет

Клучни зборови:
2008 Бенџамин Бритн и Едвард Елгар Борјан Цанев Дејвид Герет Македонска фичхармонија Семјуел Барбер Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат