Наслов:

ТВОРЕЧКИ НАТПРЕВАР НА СЦЕНАТА


Издадено на: 04.04.2008
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Концерт за гудачки оркестар и контрабас“ на Живоин Глишиќ, „Дивертименто кончертанте“ за флејта и гудачи на Властимир Николовски, „Темпера 1“ на Тома Прошев, „Песна и танец“ на Томе Манчев , Сони Петровски, „Прелудиум“.
Учесници:
Камерниот оркестар на Македонската филхармонија, Едуард Амбарцумјан, Петруш Петрушевски, Илија Зимбо

Клучни зборови:
2008 Глишиќ Едуард Амбарцумјан Илија Зимбо Камерниот оркестар на Македонската филхармонија Манчев Николовски Петровски Петруш Петрушевски Прошев Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат