Наслов:

ИЗВОНРЕДЕН ИЗБОР НА ТЕМИ СО „САКСОФОНКВАДРАТ“

Кон концертите на „Саксофонквадрат“ и македонска филмска музика на „Денови на македонска музика“

Објавено на: 29.03.2008
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Маурицио Кагел, Оливие Месијан, Кристијан Рааке, Јана Андреевска, Вања Николовски-Ѓумар и Панде Шахов, Трајко Прокопиев, Томислав Зографски, Љубомир Бранѓолица, Љупчо Константинов,
Учесници:
„Саксофонквадрат“ , Македонската филхармонија, Борјан Цанев

Клучни зборови:
Трајко Прокопиев Љупчо Константинов Македонската филхармонија Маурицио Кагел Јана Андреевска Борјан Цанев Оливие Месијан Тина Иванова 2008 „Саксофонквадрат“ Љубомир Бранѓолица Кристијан Рааке Томислав Зографски Вања Николовски-Ѓумар и Панде Шахов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат