Наслов:

МУЗИЧКИ ГОВОР НА МАКЕДОНСКОТО МИНАТО

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА ВО МОБ

Издадено на: 27.03.2008
Автор: Јулијана Жабева Папазова
Периодика: Дневник
Број: 3629 | Страна: 11

Програма:
дела од рајко Прокопиев, Кирил Македонски, Томислав Зографски, Стојче Тошевски, Ристо Аврамовски и Живоин Глишиќ.
Учесници:
Оркестарот на МОБ, Саша Николовски Ѓумар, Сандра Митровска, Владимир Саздовски, Зоран Сотиров, Александра Лазаровска, Марика Поповиќ, Славица Петровска-Галиќ, Весна ѓиновскаИлкова, Горан Начевски, Марјан Николовски

Клучни зборови:
2008 Александра Лазаровска Весна ѓиновскаИлкова Владимир Саздовски Горан Начевски Дневник Зоран Сотиров Јулијана Жабева Папазова Кирил Македонски Марика Поповиќ Марјан Николовски Оркестарот на МОБ Прокопиев Ристо Аврамовски и Живоин Глишиќ. Сандра Митровска Саша Николовски-Ѓумар Славица Петровска-Галиќ Стојче Тошевски Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат