Наслов:

РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 26.03.2008
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21350 | Страна: 8

Програма:
Сонатина од Равел, Сонати од Скарлати и „Слики од изложбата“ од Мусоргски.
Учесници:
Емил Рибарски - пијано

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 2008 Емил Рибарски Костадин Костадиновски Мусоргски Нова Македонија Равел Скарлати Соната Сонатина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат