Наслов:

ВЕСНА ГИНОВСКА – ИЛКОВА ПЕЕШЕ ПРЕД ПОЛУПРАЗНА САЛА

Публиката прексиноќа уживаше во убава оперска музика

Објавено на: 15.03.2008
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
арии, дуети и терцети, увертири од оперите „Моќта на судбината“, „Трубадур“, „Аида“ и „Бал под маски“ од Верди, од „Ќерката на полковникот“ од Доницети, од „Џаконда“ на Понкиели, од „Самсон и Далила“ на Сен-Санс, од „Турандот“ и „Тоска“ на Пучини, од „Адријана Лекуврер“ од Чилеа
Учесници:
Македонската филхармонија, Весна Гиновска Илкова, Јанез Лотриќ, Наташа Јовиќ, Донадио,

Клучни зборови:
Чилеа Тина Иванова 2008 Јанез Лотриќ Наташа Јовиќ Верди Донадио Пучини Македонската филхармонија Доницети Понкиели Весна Гиновска-Илкова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат