Наслов:

ДВА БИСА ЗА ПРИМАДОНАТА И ЗА НЕЈЗИНИТЕ ГОСТИ

ПО КОНЦЕРТОТ НА ГИНОВСКА - ИЛКОВА ВО УНИВЕРЗАЛНА

Објавено на: 15.03.2008
Автор: И. В
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
дуети и терцети од оперите „Моќта на судбината“, „Трубадур“, „Аида“ и „Бал под маски“ од Верди, потоа од „Ќерката на полкот“ од Доницети, од „Џаконда“ на Понкиели, од „Самсон и Далила“ на Сен-Санс, од „Турандот“ и „Тоска“ на Пучини, како и од „Адријана Лекуврер“ од Чилеа
Учесници:
Весна Гиновска - Илкова,
Забелешка:
ПО КОНЦЕРТОТ НА ГИНОВСКА - ИЛКОВА ВО УНИВЕРЗАЛНА

Клучни зборови:
2008 И. В

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат