Наслов:

ЕМ НЕОБИЧНО, ЕМ ВЕЌЕ ВИДЕНО

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 06.03.2008
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за флејта и оркестар од Арнолд, Шпанска рапсодија од Равел, Суита „Арлезијанка“ од Бизе и „Чиракот на волшебникот“ од Дика.
Учесници:
Македонска филхармонија, Саша Николовски-Ѓумар, Страшо Темков

Клучни зборови:
Равел Суита Арлезијанка Дика Чиракот на волшебникот Концерт за флејта и оркестар Бизе Марко Коловски Саша Николовски-Ѓумар Страшо Темков 2008 Арнолд Македонско радио - Радио Скопје Шпанска рапсодија Македонскa филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат