Наслов:

ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 13.02.2008
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21314 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 2 од Александар Бородин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Џон Гибонс, Англија; Рустем Хајрудиноф - пијано, Русија

Клучни зборови:
2008 Александар Бородин Концерт за пијано и оркестар Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Нова Македонија Рустем Хајрудиноф Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 2 Џон Гибонс

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат