Наслов:

ПИЈАНИСТОТ БЛЕСНА, СИМФОНИЧАРИТЕ ПОТФРЛИЈА

Кон концертот на Македонската филхармонија со Рустем Хајрудиноф на пијано, Англија, диригент Џон Гибонс, Англија

Издадено на: 13.02.2008
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Концертот за пијано и оркестар во Де-мол бр. 3 опус 30 од Сергеј Рахмањинов, Прелудиум бр.5 оп.23 во Ге-мол на Рахмањинов, Симфонијата бр. 2 на Александар Бородин
Учесници:
Македонската филхармонија, Рустем Хајрудиноф, Џон Гибонс,
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со Рустем Хајрудиноф на пијано, Англија, диригент Џон Гибонс, Англија

Клучни зборови:
2008 Елени Новаковска Македонската филхармонија Рустем Хајрудиноф Џон Гибонс

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат