Наслов:

ЗВУЧЕН ПЕРФОРМАНС НА УБАВИНА И СПОКОЈСТВО

Кон Божикниот концерт на ансамблот „Скопски солисти“

Издадено на: 12.01.2008
Автор: Јордан Јовев
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Самартини (Симфонија во Ге-дур), Вивалди и неговата бесмртна и вечна музика на Годишните времиња („Зима“), Корели три дела, пет Менуети и шестеТриа на Шуберт, Делиб - во Мисата Бреве.
Учесници:
ансамблот „Скопски солисти“, Васил Атанасов,

Клучни зборови:
2008 Јордан Јовев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат