Наслов:

КОРЕОГРАФСКА КОНСТРУКЦИЈА ИСПРЕПЛЕТЕНА ОД БОГАТО ХАРМОНИЧНИ ДВИЖЕЊА

Кон меѓународниот балетски проект „Килијан на Балканот“

Издадено на: 18.12.2007
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Килијан на Балканот“ во рамките на „Есенски музички свечености“, „Сарабанда“, „Паднати ангели“, „Непозната локација“, „Шест танци“
Учесници:
Јиржи Килијан, Иван Дубреуил, Ивана Коцевска, Сашка Ефтимова, Фросина Димовска, Игор Веланоски,

Клучни зборови:
2007 Емилија Џипунова Иван Дубреуил Ивана Коцевска Игор Веланоски Јиржи Килијан Сашка Ефтимова Фросина Димовска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат