Наслов:

ЗРЕЛА ИЗВЕДБА НА “ЛЕНИНГРАДСКА”

За концертот на Македонската филхармонија со изведбата на Симфонијата на Шостакович, диригент Саша Николовски - Ѓумар

Објавено на: 08.11.2007
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
имфонија бр.7, наречена ”Ленинградска” од Дмитри Шостакович
Учесници:
Македонската филхармонија, Саша Николовски - Ѓумар
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија со изведбата на Симфонијата на Шостакович, диригент Саша Николовски - Ѓумар

Клучни зборови:
Шостакович Македонската филхармонија Саша Николовски-Ѓумар Елени Новаковска 2007

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат