Наслов:

ВРВНА КЛАСИКА

Кон премиерата на балетот „Рајмонда“ од Александар Глазунов, во кореографија на Виктор Јаременко од Украина; продукција - Македонската опера и балет

Објавено на: 30.10.2007
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Рајмонда“ од Александар Глазунов
Учесници:
МОБ, Балет, Виктор Јаременко, Едуард Амбарцумјан, Сергеј Сидорски, Александра Мијалкова, Ивана Коцевска, Кристина Балабан, Екатерина Кухар
Забелешка:
Кон премиерата на балетот „Рајмонда“ од Александар Глазунов, во кореографија на Виктор Јаременко од Украина; продукција - Македонската опера и балет

Клучни зборови:
Екатерина Кухар Балет Александра Мијалкова Ивана Коцевска Едуард Амбарцумјан Елени Новаковска МОБ 2007 Виктор Јаременко Сергеј Сидорски Кристина Балабан

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат