Наслов:

МОЌНА И ХАРИЗМАТИЧНА ИЗВЕДБА

Кон концертите на дуото гитари, Џузепе Капуто и Лучијано Помпилио

Издадено на: 19.10.2007
Автор: Васка Наумова Томовска
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Де Фаља, Албениц, Гранадос, Белини, Росини, транскрипции на оперската музика на Белини („Пират“) и Росини („Елизабета, англиска кралица“, и „Крадливата страчка“), Соло песните од Гранадос, Момпоу, петте црнечки песни од Мантсалваџе и уште по една соло песна од Серано, Луна, Шуека, Бардиери и Хименез,
Учесници:
Џузепе Капуто и Лучијано Помпилио, Роза Матеу,

Клучни зборови:
2007 Васка Наумова-Томовска Роза Матеу Џузепе Капуто и Лучијано Помпилио

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат