Наслов:

„ВАЛПУРГИСКА НОЌ“ И „ШЕХЕРЕЗАДА“–БАЛЕТСКИ НАСЛАДУВАЊА НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Издадено на: 20.07.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21143 | Страна: 12

Програма:
„Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков и „Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно.
Учесници:
Мими Поп-Алексова, Бобан Ковачевски, Ивана Коцевска, Игор Буличов; диригент: Саша Николовски-Ѓумар

Клучни зборови:
2007 Бобан Ковачевски Валпургиска ноќ Ивана Коцевска Игор Буличов Костадин Костадиновски Мими Поп Алексова Николај Римски-Корсаков Нова Македонија Охридско лето Саша Николовски-Ѓумар Шарл Гуно Шехерезада

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат