Наслов:

СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ

ГОДИШНИНИ

Издадено на: 19.07.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21142 | Страна: 7

Програма:
Две пиеси од Благоја Ивановски, Циклус песни од Стојан Стојков, Соната за виолина и пијано од Ристо Аврамовски, Сказна за малите војничиња од Властимир Николовски, Етида за пијано од Јана Андреевска, „Вечерен ѕвон“ од Гоце Коларовски и Соната од Томе Манчев.
Учесници:
Васил Атанасов - обоа; Катерина Гелебешева-Костадиновска - пијано; Михајло Куфојанакис - виолина; Тодор Светиев - пијано; Марија Вршкова - пијано; Блерим Груби - виола

Клучни зборови:
2007 Благоја Ивановски Блерим Груби Васил Атанасов Вечерен ѕвон Властимир Николовски Гоце Коларовски Две пиеси Етида за пијано Јана Андреевска Катерина Гелебешева-Костадиновска Костадин Костадиновски Марија Вршкова Михајло Куфојанакис Нова Македонија Охридско лето Ристо Аврамовски Сказна за малите војничиња Соната Соната за виолина и пијано Стојан Стојков Тодор Светиев Томе Манчев Циклус песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат