Наслов:

ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ

ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Издадено на: 18.07.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21141 | Страна: 8

Програма:
Рапсодија од Дебиси, Фантастични пиеси од Шуман, Тема со варијации од Франсе, Соната од Брамс и Три минијатури од Пендерецки.
Учесници:
Шарон Кам - кларинет, Израел; Итмар Голан - пијано

Клучни зборови:
2007 Брамс Дебиси Итмар Голан Костадин Костадиновски Нова Македонија Охридско лето Пендерецки Рапсодија Соната Тема со варијации Три минијатури Фантастични пиеси Франсе Шарон Кам Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат