Наслов:

ИНДИВИДУАЛНА МУЗИЧКА ВИЗИЈА

концерт на кларинетистката Шарон Кам

Објавено на: 16.07.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Прва рапсодија“ од Клод Дебиси, „Фантастични пиеси“ од Роберт Шуман, „Тема со варијации“ од Жан Рене Франсе, „Три минијатури“ од Кжиштов Пендерецки и „Соната за кларинет и пијано“ од Јоханес Брамс
Учесници:
Шарон Кам, Итамар Голан

Клучни зборови:
Тина Иванова Итамар Голан 2007 Шарон Кам

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат