Наслов:

СПАРТАК-ВРВ ВО ДОСЕГАШНОТО ПОИМАЊЕ НА БАЛЕТОТ

СТАРТУВАШЕ ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Издадено на: 14.07.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21138 | Страна: 10

Програма:
Балет „Спартак“ од Арам Хачатурјан.
Учесници:
Национален театар на Операта и Балетот на Украина „Тарас Шевченко“ од Киев; диригент: Алексеј Баклан, Украина

Клучни зборови:
2007 Алексеј Баклан Арам Хачатурјан Костадин Костадиновски Национален театар на Операта и Балетот на Украина Тарас Шевченко Нова Македонија Охридско лето Спартак

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат