Наслов:

МОЌНО И НЕСЕКОЈДНЕВНО ОТВОРАЊЕ НА 47. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

балетското дело „Спартак“ го отвори годинашниот фестивал „Охридско лето“

Објавено на: 14.07.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
балет „Спартак“ на ерменскиот композитор Арам Хачатуријан
Учесници:
Дел од Оркестарот и Балетот на Националниот театар на Украина, „Тарас Шевченко“ од Киев, Алексеј Баклан, Анатолиј Шекира, Игор Буличев

Клучни зборови:
Анатолиј Шекира Игор Буличев Охридско лето Тина Иванова 2007 Дел од Оркестарот и Балетот на Националниот театар на Украина „Тарас Шевченко“ од Киев Алексеј Баклан

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат