Наслов:

ПРОСЕЧЕН ИЛИ МАЛКУ ПОМАЛКУ ОД ТОА

МОБ - КОНЦЕРТ ВО КАТОЛИЧКА ЦРКВА

Објавено на: 02.07.2007
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Популарни дела од опусите на Верди, Маскањи, Каталани и Пучини.
Учесници:
Бисера Чадловска, Хорот и оркестарот на Македонската опера и балет, Борис Трајанов, Славица Петровска Галиќ, Александар Стефановски, Надежда Петровска, Благица Поп Томова
Забелешка:
МОБ - КОНЦЕРТ ВО КАТОЛИЧКА ЦРКВА

Клучни зборови:
Марко Коловски Надежда Петровска Александар Стефановски Бисера Чадловска Македонско радио Верди Благица Поп Томова Пучини 2007 Маскањи Хор и оркестар на Македонската опера и балет Македонска опера Каталани Борис Трајанов Славица Петровска-Галиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат