Наслов:

СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН

крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Издадено на: 22.06.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Шопен, Шуберт, Григ, Дворжак, Блажевич, Понце, Паганини, Елгар, Де Фаља, Бацини, Сарасате
Учесници:
Симон Трпчески, Ѓорѓи Димчевски, Софија Никоска и Климент Тодоровски на виолини, Горан Начевски, баритон, Ирена Крстеска, сопран, Виктор Илиески на тромбон и двајцата пијанисти, Едита Хаџи-Хамзи, Андреј Наунов,

Клучни зборови:
2007 Андреј Наунов баритон Бацини Блажевич Виктор Илиески на тромбон и двајцата пијанисти Горан Начевски Григ Дворжак Де Фаља Ѓорѓи Димчевски Едита Хаџи-Хамзи Елгар Ирена Крстеска Паганини Понце Сарасате Симон Трпчески сопран Софија Никоска и Климент Тодоровски на виолини Тина Иванова Шопен Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат