Наслов:

ЕНЕРГИЈА И УБАВ ЗВУК

За музицирањето на дуото Кировски - Шутевска и на Ана Гацева со Македонската филхармонија

Издадено на: 14.06.2007
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Слики од приказните“ оп. 113 - Шуман, „Четири портрети“ - Мијо, „Романска“ оп. 85 - Брух, „Сатирикум кребиле“ оп.19 од Вања Николовски и „Прелудиуми“ на Шостакович во обработка на Циганов, „Рој“ на Илија Пејовски, „Валпургиска ноќ“ - Гуно и „Празничната увертира“ - Шостакович, „Концертот за пијано и оркестар“ на Ф.Делиус
Учесници:
Македонската филхармонија, Ана Гацева, дуо, Кировски - Шутевска, Борјан Цанев
Забелешка:
За музицирањето на дуото Кировски - Шутевска и на Ана Гацева со Македонската филхармонија

Клучни зборови:
2007 Ана Гацева Борјан Цанев дуо Елени Новаковска Кировски - Шутевска Македонската филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат