Наслов:

И ОВОЈПАТ БЛЕСНА ПИЈАНИСТКАТА АНА ГАЦЕВА

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 13.06.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21111 | Страна: 8

Програма:
„Рој“ од Илија Пејовски, Концерт за пијано и оркестар од Фредерик Делиус, „Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно и „Свечена увертира“ од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Ана Гацева - пијано

Клучни зборови:
Македонска филхармонија Фредерик Делиус Шарл Гуно Свечена увертира Нова Македонија Дмитриј Шостакович Валпургиска ноќ Костадин Костадиновски Илија Пејовски Борјан Цанев Рој Ана Гацева Концерт за пијано и оркестар 2007

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат