Наслов:

СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 06.06.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21105 | Страна: 8

Програма:
Увертира од операта „Леонора“ од Лудвиг ван Бетовен, Суита бр. 2 од „Дафне и Клое“ од Морис Равел и Симфонија бр. 9 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Израелска филхармонија; диригент: Зубин Мехта

Клучни зборови:
2007 Антонин Дворжак Дафне и Клое Зубин Мехта Израелска филхармонија Костадин Костадиновски Леонора Лудвиг ван Бетовен Морис Равел Нова Македонија Од новиот свет Охридско лето Симфонија бр. 9 Суита бр. 2 Увертира

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат