Наслов:

НЕПОВТОРЛИВО МУЗИЧКО ПАТУВАЊЕ

Израелската филхармонија под палката на извонредниот Мехта

Објавено на: 04.06.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Увертирата „Леонора“ на Лудвиг ван Бетовен, оркестарската свита „Дафне и Клое“ на Морис Равел и Деветтата симфонија наречена „Од новиот свет“ на Антонин Дворжак
Учесници:
Израелската филхармонија, Зубин Мехта

Клучни зборови:
Зубин Мехта Тина Иванова 2007 Израелската филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат