Наслов:

ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ШТО ЗВУЧАТ КАКО ИЗГРЕБАН ВИНИЛ

„ТРАВИЈАТА” НА „МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ”

Издадено на: 22.05.2007
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
„Травијата”
Учесници:
„Мајските оперски вечери”, диригент Стане Јургенц, австралиската сопранистка Кејт Ладнер, Фабио Андреоти, Питер Линдског,
Забелешка:
„ТРАВИЈАТА” НА „МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ”

Клучни зборови:
2007 Ангелина Димоска Кејт Ладнер Мајски оперски вечери Питер Линдског Стане Јургенц Фабио Андреоти

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат