Наслов:

ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКА

кон концертот на Македонската филхармонија

Објавено на: 17.05.2007
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во F-dur од Гершвин и Симфонија бр. 4 во B-dur од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Васил Казанџиев, Бугарија; Рита Кинка - пијано, Србија

Клучни зборови:
Васил Казанџиев Симфонија бр. 4 во B-dur Рита Кинка Марко Коловски Концерт за пијано и оркестар во F-dur 2007 Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Гершвин Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат