Наслов:

ИМПРЕСИВНА ПРАИЗВЕДБА СО СОПРАНИСТКАТА БЈУКАНАН

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 25.04.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21071 | Страна: 9

Програма:
„Ах! Перфидо“ оп. 56 од Бетовен, Симфониска поема „Јигфрид идила“ од „Мајстори пеачи од Нирнберг“ од Вагнер и Песни за сопран и оркестар од Штраус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јосип Шего, Хрватска; Алисон Бјуканан - сопран, Велика Британија

Клучни зборови:
2007 Алисон Бјуканан Ах! Перфидо оп. 56 Бетовен Вагнер Јосип Шего Костадин Костадиновски Мајстори пеачи од Нирнберг Македонска филхармонија Нова Македонија Песни за сопран и оркестар Симфониска поема Јигфрид идила Штраус

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат