Наслов:

НЕВООБИЧАЕН ПРОГРАМСКИ КОНЦЕПТ

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 19.04.2007
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
„Ах, Перфидо“ од Бетовен, Симфониска поема „Зигфрид“ и Предигра кон операта „Мајстори пејачи“ од Вагнер и Четири последни песни од Штраус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Јосип Шего, Хрватска; Алисон Бјуканан - сопран, Велика Британија

Клучни зборови:
Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Ах Бетовен Симфониска поема Зигфрид Вагнер Предигра кон операта Мајстори пејачи Штраус Четири последни песни perfido Марко Коловски 2007 Јосип Шего Алисон Бјуканан

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат