Наслов:

ВРВНА БАЛЕТСКА СОВРЕМЕНОСТ

отворање на „Танц фест“

Објавено на: 10.04.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
кореографијата “Кончерто” на италијанските автори Катарина Гдањец и Марко Канталупо, Кореографија, под наслов “Пасо континуо” на италијанецот Мауро Бигонзети,
Учесници:
Националниот балет од Лисабон, „Танц фест“

Клучни зборови:
Олга Милосавлева Тина Иванова ‚Танц фест“ 2007 Националниот балет од Лисабон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат