Наслов:

ПОРТУГАЛСКИТ БАЛЕТ ГО ДОНЕСЕ СВЕТОТ ВО СКОПЈЕ

По настапот на Националниот балет од Лисабон

Издадено на: 10.04.2007
Автор: Д. Стојановиќ
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Кончерто“ на музика на Бах, „Пассо континуо“ на кореографот Мауро Бигонзети
Учесници:
Националниот балет од Лисабон, Катерина Гдањец, Марко Канталупо,
Забелешка:
По настапот на Националниот балет од Лисабон

Клучни зборови:
2007 Д.Стојановиќ Катерина Гдањец Марко Канталупо Националниот балет од Лисабон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат