Наслов:

СИМФОНИСКИ НЕОКЛАСИЦИЗАМ

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Објавено на: 31.03.2007
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
„Молитвами“ на Гоце Коларовски и „Стара песна“ од Томе Манчев, Томислав Зографски насловено „Пасакаља за еден херој“ и Концертот за пијано и оркестар од Александар Лековски
Учесници:
Македонската филхармонија,
Забелешка:
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Клучни зборови:
Ангелина Димоска 2007

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат