Наслов:

УБАВИНАТА НА РОМАНТИЧНИТЕ ПЕСНИ

кон Концертот на сопранот Весна Гиновска-Илкова

Издадено на: 12.03.2007
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
„Шест романси” и арија на Дона Леонора од операта “Моќта на судбината” на Џузепе Верди, арија на Џаконда од операта “Џаконда” на Амилкаре Понкиели, како и песни на Петар Илич Чајковски, Михаил Глинка и Сергеј Рахманинов
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова, Маријана Николовска

Клучни зборови:
2007 Весна Гиновска-Илкова Маријана Николовска Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат