Наслов:

МАЕСТРАЛНА ИЗВЕДБА НА БАЕВА

одлична солистка

Објавено на: 22.02.2007
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Ф. Менделсон: Увертира „Хебриди“, Оп. 26, Концерт за виолина и оркестар во Е мол, Л. В. Бетовен: Симфонија број 5 во Це мол - „Патетична“
Учесници:
Македонска филхармонија, Иво Липановиќ, Алена Баева

Клучни зборови:
Марко Коловски Иво Липановиќ 2007 Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Алена Баева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат