Наслов:

ХРОМАТСКА МУЗИЧКА СОСТОЈБА

ПО ПРЕМИЕРАТА НА „ДОРОТИ“

Издадено на: 19.02.2007
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Време
Страна: 16

Програма:
мултимедијалниот перформанс „Дороти –Дисконцерт за Оз“,
Учесници:
МОБ, Сопраните Милена Аровска, Александра Лазаровска, Десанка Поп Геогиевска, италијанските актерки Кјара Лагани, Франческа Маца и Фјоренца Мени, виолинистката Андријана Јаневска, пијанистката Јанинка Невчева и обоистката Надица Ристиќ
Забелешка:
ПО ПРЕМИЕРАТА НА „ДОРОТИ“

Клучни зборови:
2007 Александра Лазаровска Ангелина Димоска Андријана Јаневска Десанка Поп Геогиевска Кјара Лагани МОБ обоистката Надица Ристиќ пијанистката Јанинка Невчева Сопраните Милена Аровска Фјоренца Мени Франческа Маца

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат