Наслов:

ЕКСПЛОЗИЈА НА КРЕАТИВНИОТ ДУХ

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 31.01.2007
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 21003 | Страна: 8

Програма:
Увертира „Милосрдноста на Титус“ од Моцарт, Концерт за пијано и оркестар од Лист и Симфонија бр. 9 „Од новиот свет“ од Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Јовчо Крушев - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
2007 Борјан Цанев Дворжак Јовчо Крушев Концерт за пијано и оркестар Костадин Костадиновски Лист Македонска филхармонија Моцарт Нова Македонија Од новиот свет Симфонија бр. 9 Увертира Милосрдноста на Титус

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат