Наслов:

СТАНДАРДНИ ИЗВЕДБИ

македонска филхармонија

Објавено на: 25.01.2007
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Ф. Лист: Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во Ес дур, А. Дворжак: Симфонија бр. 9 во Е мол - „Од новиот свет“
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Јовчо Крушев

Клучни зборови:
Дворжак Лист Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во Es-dur Марко Коловски Борјан Цанев 2007 Јовчо Крушев Македонско радио - Радио Скопје Симфонија бр. 9 во e-moll Од новиот свет Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат