Наслов:

ЕКСПРЕСИВНОСТ И ДЛАБОЧИНА ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА

БОЖИКЕН КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР СКОПСКИ СОЛИСТИ

Објавено на: 12.01.2007
Автор: Јулијана Жабева
Периодика: Дневник
Број: 3263 | Страна: 17

Програма:
„Канон“ од Јохан Пахелбел, „Анданте кантабиле“ од Петар Илич Чајковски, „Романски фолк танци“ од Бела Барток, „Звукот на музиката“ од Ричард Роџерс, „Стабат · Матер“ од Џовани Батиста Перголези,
Учесници:
„Скопски солсти“, Андреј Андреев, „Рондо“ од Хенри Персел, Олег Контраденко, Весна Гиновска-Илкова и Ирена Кавкалевска, Женскиот младински хор „Менада“

Клучни зборови:
„Рондо“ од Хенри Персел „Скопски солсти“ 2007 Андреј Андреев Бела Барток Весна Гиновска-Илкова и Ирена Кавкалевска Женскиот младински хор „Менада“ Јохан Пахелбел Јулијана Жабева Олег Контраденко Петар Илич Чајковски Ричард Роџерс Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат