Наслов:

СЛАТКО, НО ПРЕКРАТКО

Кон премиерата на балетот „Шехерезада“ од Корсаков; кореограф Михаил Крапивин - Русија, според кореографијата на Михаил Фокин; диригент: Саша Николовски - Ѓумар

Издадено на: 19.12.2006
Автор: Даниела Стојановиќ
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
балетот „Шехерезада“ од Корсаков
Учесници:
МОБ, Михаил Крапивин, Михаил Фокин, Саша Николовски - Ѓумар, Александра Мијалкова, Маленко Роман, Василиј Чичијашвили, Искра Шукарова, Анита Чаволи, Ивана Коцевска, Дончо Велковски
Забелешка:
Кон премиерата на балетот „Шехерезада“ од Корсаков; кореограф Михаил Крапивин - Русија, според кореографијата на Михаил Фокин; диригент: Саша Николовски - Ѓумар

Клучни зборови:
2006 Александра Мијалкова Анита Чаволи Василиј Чичијашвили Даниела Стојановиќ Дончо Велковски Ивана Коцевска Искра Шукарова Маленко Роман Михаил Крапивин Михаил Фокин МОБ Саша Николовски-Ѓумар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат