Наслов:

НА СИМОН МУ АПЛАУДИРАА И ЛОНДОНСКИТЕ СИМФОНИЧАРИ

ЗАВЧЕРА ТРПЧЕСКИ ИМАШЕ КОНЦЕРТ ВО БАРБИКАН ЦЕНТАРОТ ЛОНДОН

Издадено на: 19.12.2006
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Вториот концерт за пијано и оркестар“ од Камиј Сен-Санс, „Франческа да Римини“ од Чајковски и Симфониските танци од Рахмањинов,
Учесници:
Симон Трпчески, Лондонскиот симфониски оркестар, Антонио Папано
Забелешка:
ЗАВЧЕРА ТРПЧЕСКИ ИМАШЕ КОНЦЕРТ ВО БАРБИКАН ЦЕНТАРОТ ЛОНДОН

Клучни зборови:
2006 Антонио Папано Лондонскиот симфониски оркестар Роза Нолчева Симон Трпчески

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат