Наслов:

КРЕАТИВЕН НАСТАП НА ПИЈАНИСТКАТА НИНА КОСТОВА-ЈАНЕВСКА

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 19.12.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20969 | Страна: 10

Програма:
Увертира „Идоменео“ и Концерт за пијано и оркестар бр. 21 од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 2 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Нина Костова-Јаневска - пијано

Клучни зборови:
Волфганг Амадеус Моцарт Македонска филхармонија Нова Македонија Симфонија бр. 2 Костадин Костадиновски Борјан Цанев 2006 Нина Костова-Јаневска Увертира Идоменео Лудвиг ван Бетовен Концерт за пијано и оркестар бр. 21

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат