Наслов:

ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ВО БЛЕДА ИЗВЕДБА

Кон изведбата на „Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“

Издадено на: 12.12.2006
Автор: Радмила Пешева
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“
Учесници:
Македонската опера, Волфганг Вајт, Живоин Трајановиќ, Благица Поп Томова, Зоран Сотиров, Анастазија Каптелова, Бисера Чадловска, Саша Николовски Ѓумар

Клучни зборови:
2006 Анастазија Каптелова Бисера Чадловска Благица Поп Томова Волфганг Вајт Живоин Трајановиќ Зоран Сотиров Македонската опера Радмила Пешева Саша Николовски-Ѓумар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат