Наслов:

МУЗИКА СО КЛАСИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА И РАФИНИРАН ИМПРЕСИОНИЗАМ

КОНЦЕРТИ

Издадено на: 27.10.2006
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20924 | Страна: 13

Програма:
Увертира од операта „Дон Жуан“, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Моцарт и „Попладнето на еден фаун“ и „Море“ од Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Диан Чобанов, Бугарија; Евгениј Шевкенов - виолина, Бугарија

Клучни зборови:
2006 Дебиси Диан Чобанов Дон Жуан Евгениј Шевкенов Концерт за виолина и оркестар во D-dur Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Море Моцарт Нова Македонија Попладнето на еден фаун Увертира

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат