Наслов:

ШПАНСКИ ТЕМПЕРАМЕНТ СО ОРИГИНАЛНА ИНВЕНТИВНОСТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНО ДУОТО ЛАМА-КАБРУЈА, ИНТЕРФЕСТ 2006

Издадено на: 18.10.2006
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 20916 | Страна: 9

Програма:
Словенски танци од Дворжак, 6 пиеси оп. 11 од Рахмањинов и дела од шпанските композитори Албениц и де Фаља.
Учесници:
Пијано дуо: Карлос Лама и Софија Кабруја, Шпанија

Клучни зборови:
2006 6 пиеси оп. 11 Албениц Васка Наумова-Томовска Дворжак Де Фаља Интерфест Карлос Лама Нова Македонија Пијано дуо Рахмањинов Словенски танци Софија Кабруја

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат